Haziran 28, 2011

Konfeti



Sadece benim kafamın içinde mi patlıyor bunlar sevgili okur? Öyle zannediyorum ki bu sorumun yanıtı "Evet" olamaz. Ama hepimizin kafasında patlayanlar başka renklerde, şekillerde filan olabilir. Misal, güllü konfeti diye bir şey oluyormuş; yeni işittim arkadaşımdan.

Benim kafacağızımda patlayanlar genellikle sorular yağdırıyorlar zihnime. Kimi zaman tedirgin eden, kimi zaman rahatlatan acayip acayip sorular. Bugünküleri burada da "patlatasım" geldi. Herhangi birine yanıtı olan beri gelsin rica ederim!

1. Hak etmek ne demektir? Bir şeyi hak etmek için ne yapmak lazım? El kol işlemeli mi, kalori yakılmalı mı? Yoksa o "niyet" denen sihir taa buralara kadar bulaşır mı? Sadece niyeti temiz diye insan bir şeyi hak eder mi?

2. Bu gördüklerimi sadece ben görüyor olabilir miyim? Eğer sadece ben görüyorsam feci. Tersi de feci. Görüyorlar da neden böyleler?

3. Neden beni kandırmak bu kadar kolay?

4. Vicdan hainlik yapar mı?! Yapabiliyorsa eyvah! Dev sıçtım!

5. Ya yapabildiğimi sandığım şeyleri aslında yapamıyorsam, çekiniyorlarsa bana söylemeye?

6. İnsan hayatında, "hepsi geçti" dediği bir evre / aşama var mıdır gerçekten?

7. Para neden önemli? İhtiyaç mihtiyaç olması değil, bırakalım bu ayakları. İhtiyacın bittiği sınırdan başlayan para, neden gerekli, neden önemli?

8. "Kaba insan" diye bir şey neden var? Anadolu ağzıyla konuşmayı kastetmiyorum, hesabı kadına ödetmeyi kastetmiyorum; bayaaaaaaa uzakta bir şeyi kastediyorum: "duyarlık eksikliği"ni. Neden var ya kaba insan? "İnsan" kavramının özüyle karşıtlık arz eden bir şey değil midir bu ya?

9. Herkeste oluyor mudur şu: Biriyle konuşurken kafadan çok alakasız milyonlarca şeyin akması ve bunun iğrenç bir "ben kötüyüm lan" hissi yaratması? Peki kötü müyüm ben?

10. Bir zamanlar sohbetlerimiz sırasında "Sıkıldın mı?" deyip durmamdan şikayetçi insanlar vardı, samimiyetlerine inanmadığımı öne sürerek "Aşk olsun" deyip dururlardı. Şimdi yanında rahat olduğum biri var diye nasıl bir anlam ifade etmeliler bana? Yani gerçekten sıkıldıkları halde geçiştirmekteler miydi sorumu? Sıkılmayan adam zaten bende o hissi yaratmaz mı?

11. Yalan iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Çok samimi soruyorum.

12. Dünyadaki her şeyin gerçekten bu kadar çok yüzü / görüntüsü / anlamı / sırrı var mı? Yoksa takılmayayım ben buna bu kadar ya.

13."Bir yaratıcıya inanmıyorum" diyorlar ya hani. Gerçekten inanmıyorlar mı acaba? Kafamda bir türlü canlandıramıyorum ben bunu.

14. Ahmakça kendisini bir akışa kaptıran, düşünmeyen tipler için kullanılagelen "koyun" metaforu sandığımız kadar isabetli mi? Bilmem, bi' şüphe düştü içime.

On dört. Yeter bu.

2 yorum:

  1. tüm bunlara +1 de benim.sendenim.ağzına sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. "Biz" etmek gibisi var mı? Toplaştık sayılır dünyanın en güzel yerlerinde defalarca!

    YanıtlaSil