Temmuz 25, 2010

Kulağım Nerde


Keşifteyim ey insan!

Müzik kültürü zayıf kere zayıf bendenizin bir elinden tutan çıktı gibi. haydi bakalım. Yavaştan yavaştan bi güzel güzel şarkılar takılıyor kafama.

1. "The Letter" The Black Heart Procession

2. "The Nostalgist" Piano Magic

3. "Space Oddity" David Bowie

4. "The Logical Song" Supertramp

Bi' de Kings of Convenience'dan ne duyduysam sevdim. Daha trackleri ayırdetme mevkiinde diilsem de içime ılık ılık aktılar ama bi. Yazarım yazarım onları bi gün.

*

O diil de, bir de birdenbire aklıma "The Blower's Daughter" geldi. Dinledim, yetmedi Damien Rice'ın "O" ve "9" adlı albümlerini indirdim. Bilhassa "O" baştan ayağa nefaset! Şu üç şarkı arasında uçup duruyorum bugün:

"9 Crimes"
"Volcano"
"Accidental Babies"


Öyle işte. Sesler. Sesler. Sesler.

4 yorum:

  1. cheers darlin' var ki ne var. sonrama cıma "silent night" var. tabii diğer albümde lisa ile ayrıldıkları (gerçekten sevgililerdi evet) ve sadece 9 crimes'da beraber oldukları için normal o albümün çok iyi olmaması ehehe. lisacı gençlik buster puahaha.

    YanıtlaSil
  2. "nefaset" olumlu bir şey yahu. "nefis" ile akraba. =) yani "o" süper bir şey. ama lisa konusunda katılıyorum. lisa bambaşkaymış, evet. klipteki o mu yoksa?

    bir de, söylemezsem ölürüm. gençlik güzel şey be. haha.

    YanıtlaSil
  3. hımstırak.

    türkçe bilmemek kötü şey o zaman, yoksa türkçe değil mi o?

    dudakları ile başlayan klibi diyorsan tabiiiiiiğğ ki o. aslında olanlara da bir gönderme gibi olmuş klip sonradan izleyince eheh. bir zamanlar twitter'da hesabım varken ikisini de izliyordum hey gidi; ama onlar birbirlerini izlemiyorlardı (görünürde); ne bileyim üzülmüştüm; onca yıllık ilişki bir yerde şimdi alakaları yok. neyse burayı şeye dönüştürmeyelim. neye? şey umm. ney? işte anladın sen.

    he bir de söylemezsem ölürüm vol. 2: aslında "lisacı gençlik" şu aralar çok popüler olan "liseli gençlik" tanımıma -mı nedir ona- uyduğu için söyledim ehuehe. liseyi bitireli çok oldu gerçi ama olsun.

    ayrıca "forever young" demiş büyüklerimiz, sanatçılarımız. of yeter. kendimden sıkıldım. kesiyorum.

    "cut!"

    YanıtlaSil
  4. türkçe değil "nefaset" evet, arapça. türkçe önemli tabii. neyse, türkçe hocasıymışım gibi konuşmayayım =)

    twitter'dan damien ve lisa'ya üzülen tek kişi olduğunu tahmin ediyorum bastır. anladım ama evet, anladım ben. madem ki anlamakla müsemmayım senin nezdinde. (ahaha. al sana arapça!)

    forever young iyi bir şey ya. haydi insan, hep beraber yangalım. günün geyiği de bu olsun. "yangmak". hem de forevır. ööööy.

    P.S: "hımstırak" ne ya. ahahahaha.

    YanıtlaSil