Ocak 25, 2011

Zaman Geçmeyi Bilmez Olur mu Hiç?

“Zaman geçmek bilmiyor” diye nahoş bir deyimimiz var değil mi ey insan? Senin de, benim de deyimim. Ortak bir varlığımız bi’ yerde. Ama bak ne manasız.
Zaman nedir? Her yaraya ilaçtır. Her şimdiyi “geçmiş”e çeviren değnektir, sihri batasıca. Evet evet eni konu kötü bir şey gibi algılıyoruz. Çelişkili gelmesin rica ederim; “ilaç” dediğim bir şeye kötü de diyebilirim. Nasıl mı? Bana onun ilaç olduğunu söyleyenlerin beni avuttuğuna kani olursam pekâla diyebilirim. Yani bu zaman denen şey bütün dualarımıza rağmen akıp giden, bizi hiiiç mi hiç dinlemeyen şey değil mi? Kaçırdığımız o meşhur “tren” bizzat bu mel’un değil mi? Eh, nasıl bilmesin bu geçmeyi şimdi yauv?
O değil de, ofiste yapacak bir şey yoksa, zaman da geçmek bilmiyor ha!
=)

5 yorum:

  1. Eski bir dostla sohbet ederken yani hem geçmiş günleri anıp hem de geleceği tamamlamaya çalışırken, dünyanın en yumuşak battaniyesinin altında elinde kaffeyle o en sevdiğin filmi izlerken, yahut uzun ve geri dönüşsüz bir yola çıkmışken ve ne garip ki mutluyken geçmesin o zaman! Akreple yelkovan kendilerini zehirlesinler! Uzak dursunlar benden ve sevdiklerimden!

    Fark ettiysen sona doğru sinirlendim!

    YanıtlaSil
  2. =)Kendilerini mi zehirlesinler? Bu kadar zalim olma nosta! Bazen de "İyi ki geçti" var. Diğ mi.

    YanıtlaSil
  3. Otuzuma geldim, madolyonun diğer yüzünü görmeyi öğrenemedim. Bu yaştan sonra zor zaten..

    YanıtlaSil
  4. Madalyon. Ovv. Aslında can sıkıcı.

    YanıtlaSil
  5. Aman off neyse ne! Demek ki öyrenemediğim daha bissürü şey varmış!

    YanıtlaSil