Ocak 20, 2012

Hayat Ne Zaman Güzeldir?

Hayat, kanımca bir yeni hayatlar silsilesi olduğu vakit güzeldir, yahut olacaktır sevgili okur!

Şu anda zihnimden taşan ıvır zıvırın içinden ancak bunu ayıklayıp çıkarabildim. Bu yaz yeni bir hayata başlıyorum. Bundan 4 sene evvel de yeni bir hayata başlamıştım. Ve 2004 yazında da.

Kendimi elime alıp tak diye sert zemine fırlatmaktan daha mantıklı / manalı bir şey yok bence, göremiyorum. Her bir yaşam tarzı, her bir yeni ev, her bir yeni rol / kimlik yahut yeni sorumluluklar dizisi bir süre sonra tüketiyor kendini. Hiç ediyor. Ve geçmişte, "temel"de, eskide, en geride ne varsa o alıyor bunların yerini. Bu temel çürük bir temelse, yahut yamrı yumru ise, ne bileyim temelde teknik bir sorun yoksa ama "sana göre" olmadığından yaşamına temel teşkil edemediyse... İşbu şartlar altında tutacaksın kendini, kaldırıp taaak diye. Evet, başka çare yok, görünmüyor.

4 yorum:

  1. Kaldır at gitsin. Yenisi daha güzeldir herşeyin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İşler düzgün gitmiyorsa kum saatini ters çevir zaman iyi yönde aksın.

    YanıtlaSil
  3. Kendimizi sert zeminlere vura vura, bir avuç toz olduk kaldık, sevgili S.
    Ne yazık ki bütün bunları daha fazla kaldıramayacak olanlarımız için vakit, kabuk üstüne kabuk tutma vaktidir..

    YanıtlaSil
  4. Kabuk üstüne kabuk üstüne kabuk üstüne kabuk. Bence "kabuk" "yeni hayat"ın bir başka adı da olabilir mesela. Hafızayı hiç edip saf manada "yeni" diye bir şeye koşmak olanak dışı zira. Ama kabuk da bence güzel bir şey.

    Kafamı cebime koydum kadıköy'e indim geçen gün. Eski kartpostallar gördüm. Geçmiş hayatlar gördüm. O zaman kabuk da güzel, kafa da güzel, düş de güzel.

    Bilmem.

    YanıtlaSil