Şubat 07, 2010

Kırmızı Başucu Sürahimden Beklentilerim



Resimdeki sürahi, benimkinin şeffaf olanı. Rengi dışında birebir aynısı.






1. Rejimime destek vermesi.
2. Beni her geçen gün "su"ya biraz daha inandırması. "Suya inanmak" diye bir şey vardır ey insan! Su gibi olmak, suya dönmek, suyu sezmek, suyu sevmek, rüyayı suya anlatmak, sözü suya saklamak, suda doğmak, suda boğulmak. Ve'lhasıl-ı kelam, suya inanmak işte.
3. Şık rengi itibariyle masama bir letafet getirerek dağınıklık sorunumu hemen çözmem açısından bana moralman güç vermesi.
4. Kapağı olarak da kullanılmakta olan bardağı ile "beraberliği" hasebiyle, yalnızlığın zannettiğim kadar da kutsal bir şey olmayabileceğini ara sıra düşündürmesi, birinin varlığının güzelliklerini ima etmesi.
5. İtirafı zor ama, beni sevmesi.

2 yorum:

  1. benm de 3 sne kdr evvel bir tabağın içindeki şeftalilerden ve trafik ışıklarından beklentilerim vardı. üstelik snin gibileri de yoktu pek çevremde. beklentilermi garipsemiştim.
    olur bzen öyle, sudan ekmekten şeftaliden medet umar insan.

    YanıtlaSil
  2. "medet ummak" işin mübalağası tabii. mesele daha çok, etrafta insan bulup bulmamakla ilgili. yeter nitelik ve dahi nicelikte insan bulamayınca, dünyaya bakmaya başlanır kanımca. ki dünyaya bakmak yer yer tehlikeli eylemdir. buradaki zıbıdık bir yazı, çocuk saflığı. dünyaya bakmanın çok daha sağlam ve yorucu tezahürleri de var.

    sağ olunuz.

    YanıtlaSil