Ocak 28, 2011

İsim Uydurma Oyunu


Ey insan!

Geçenlerde, hamile bir akadaşım, 4 ay sonra dünyaya gelecek olan kızının adını "Miraç ırmak" koyacağını söyledi. Şimdi yok, ama bir gün böyle bir insan olacak.

Evet, aynı ismi taşıyan insanlar mevcut, fakat yine de isim denen şeyin esas olarak "biricikliğe" işaret ettiği kesin. İşte özellikle bu yüzden, isim uydurmak gibi bir oyunu hep sevmişimdir. Bebeklere isim koymakla başlar bütün küçük kızlarınki zaten ama benimki hâlâ devam etmekte, bir ilginçlik varsa ancak bu kısımda.

İlkokul 1 yahut 2'den bir anım var. "Yakalamacılık" oynarken kafamda bir taraftan başka bir senaryo işletiyordum. Bu da sevdiğim bir şeydi, karşımdakine anlatmadan takılırdım kafamın içinde. Evvelki bir karalamamda demiştim ki; "Benim hayatım kafamın iinde geçti". Boşuna değildi. Sebepleri mevcuttur. Neyse efendim, yakalamacılık oynarken diyordum, okul bakçesinde kan ter içinde koşturduğum arkadaşlarımdan Ayşe'ye "Fundaaaaaaaaaaaaaaağ! Fundaaaaaaaaaaaaağ!" diye bağırdığımı katırlıyorum. Kız kendisine seslendiğimi anlayınca şaşırmıştı. "Ne diyosun sen be" gibilerinden bir şey söyleyip beni bozmuş olmalı; hatırlayamıyorum pek. Funda ismi de, oyuncak bebeklerimden en yeni olanına verdiğim isimdi o zaman. Çok havalı bulmuştum. Ama nereden duydum, nasıl koydum bebeğime vs oraları hiiiç hatırlamıyorum.

Bugünlerde devam da ettiğini söyledim bu oyunun. Ediyor gerçekten. Bu "Arda Sedefçigil" benim gerçek adım değil mesela. Bir sim uydurmak, sanki yeni bir hayata başlamak gibi... "Canan Yenihayat" olmuştum bir süre. Bugün "Leylâ Serin" oldum.

"Oldum" ne demektir ama? Gidip makemeye başvurup adımı değiştirmiyorum elbet. Oraya buraya karaladığım şeylerin altına adımı yazarken filan kullanıyorum. Yahut sanal bölgelerde. Bu yaptığım şeyin bana büyük heyecan verdiğine inanabiliyor musun sevgili okur? Sen de denemelisin hatta belki de.

1 yorum:

  1. Merhaba ben nosta, ve oldukça endişeliyim. Bu sıralar Gülümse'mekle alakalı şeylere taktım gerçek'e basmaz kafamı. Unutmadan seni de çok seviyorum!

    YanıtlaSil