Ocak 07, 2012

Neler Neleeeeeer

Sevgili okur,

Bloga geri dönmeyi beceremediğim zaman içinde pek çok şey vuku buldu. Her biri için başka yazı yazsan, yazılır.

- "A Dangerous Method"u izledim. Freud'u da Jung'u da feci yüzeyde gördüm, canım sıkıldı.

- "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi"ni izledim, ben pek sevdim ama üstüne okuduklarımdan sonra keyfim kaçtı.

- "Kürk Mantolu Madonna"yı seneler sonra bir daha okudum ve anlatıcıya bir daha bayıldım. Bir aşk romanı olmadığına tam manasıyle kanaat ettim ve bu vesile ile her bokun aşk üzerinden değerlendirilmesine ne derece uyuz olduğumu bir defa daha hatırlamış oldum. Ve evet, bence dünyadaki üstüne konuşmaya değmeyen tek insan meselesi "aşk"tır. Bundan artık neredeyse hiç şüphem yok.

- Evlenme teklifi aldım. Aslında zaten evlenme planı yaptığım zat-ı muhteremden. Ama işte, zat muhterem olunca sürpriz mürpriz aramıyor gayrı insan.

- Dün bir dizide nikâh sahnesine ağladım. Gelinlik gözüme bi' acayip göründü. Sonracığıma, geçsin hemen bu durum istedim. Geçsin de işimize bakalım. "Ben"den gayrı dert edinecek çok insan var dünyada. Öyle ki, "Hay senin giyeceğin gelinliğe" diyesi geliyor insanın kendi kendine.

- Mustafa Altıoklar'ın "Banyo" filmini izledim can sıkıntısından 2.defa. Tıpkı ilk seferinde olduğu gibi, bu filmin kötü olmadığı sonucuna vardım. Ama "güzel" demekte bu kez zorlandım. Sonra da Allahım dedim, var oluş hiçbir nesne için noktasını bulmuş değil demek ki, dedim. Sen sabır ver.

- "Oblomov"u okumaya başladım. Nedense hep korkmuş idim bu romandan, yahut çok da mühim değil gibi gelmiş idi. Fakat an itibariyle içim kıyıla kıyıla takip etmedeyim İlya İlyiç'in "yaşama" hevesini.

Sevgili okur, hoşça bak zatına e mi.

2 yorum:

  1. Evlilik teklifini de diğer gündelik uğraşlar arasına yazman acaba heyacanından mı kabul etmediğinde mi :-) Ama beklediğine göre etmişsin gibi.. Hayırlı uğurlu olsun...Bir yastıkta kocayın o zaman...:-)

    YanıtlaSil
  2. Hımm. Belki benim "gündelik" diye bir şeyim yoktur. Her şeyi fazla ciddiye alıyorumdur. =)

    Teşekkürler =)

    YanıtlaSil