Ekim 04, 2010

Neden Şimdi Böyle Bu Akşam



Coşkun Sabah vardı ey insan! Ud çalardı. Sanki hep benzer şarkıları vardı.

"Haberin var mııııığ / Seni çok sevdiğiiiimdeeeeen"

"Anılaaaaaağr / Anılaaağğrrr / Şimdi gözümde canlandılaaar"


Bu ikisi geliyor hemen aklıma, ama daha vardı. Aynı melodiye yazdığı başka başka sözleri sonsuza kadar söyleyecek mitolojik bir kahraman gibiydi Coşkun. Elinde uduyla kafa sallaması, bir manada dünyanın devam ettiğine işaretti. Her şey yolundaydı. Demek hâlâ kederimiz hayattaydı; hâlâ ceplerimizdeydi utangaç ellerimiz: Coşkun Sabah televizyonda!


26 senemin bütün hatırâtı gibi, Coşkun Sabah anısı da zihnimde zırıl zırıl ağlamada bu akşam. Bazı zaman oluyor, bazı karışık işler icabı solması şart olan hatıralarımız boğazımıza takılıyor. Bilgisayarımdaki doksanlar klasörünün mana ve ehemmiyetine asla ikna edemeyeceğim seni ey insanlık! Dünya yüzünde başka hiçbir şarkıda olmayan ilhamı buradan gelir "Bum Bum Bum"un. Ve dahi, nicelerinin.

Hoş, kimisi çok barışık geçmişle. Ama ben değilim. Sanki, zorla çektiler aldılar ellerimden! Sanki, herkesin çocukluğu bir köşede saklanmış da, benim ölü çocukluğum yüzüme vurulmasın diye çaktırmıyor yaşadığını. Bir hain oyun üzre ben, büyüdük sanıyorum. Sanki ben, ey insan, çok fena oyuna geliyorum!

Ummm. Anlamıyorsun.

2 yorum:

  1. "dün gece seni düşündüm durdum." diyor şimdi sayın sabah. pek bi içli, pek bi sakin.

    biliyorum ben, bu gece "böyle" olucak..

    YanıtlaSil
  2. gecedir, olur öyle bazen. değil mi ama (=

    YanıtlaSil